Aculife - aparat de masaj si acupunctura
Referinta:
- Scrie o recenzie
Electroterapia combina acupunctura clasica cu stimulii electrici. Aparatele sunt mai de multe tipuri. Cele mai cunoscute sunt cele de frecventa joasa, inalta si alternativa. 7nbsp; Puterea lor este foarte variabila (in general intre 100-800 Hz si de 2-2000Hz) permite de la 120 pana la 1200 de impulsuri pe minut.
STOC EPUIZAT!
Meridianele si colateralele servesc drept cai de circulaĹŁie pentru Qi si pentru sange si coordoneaza Yin-ul si Yang-ul, care garanteaza echilibrul relativ al activitatilor corpului. Boala, care rezulta din perturbarile acestor functii, marcheaza lipsa de armonie dintre Qi si sange, dintre Yin si Yang. MTC incearca sa le remedieze folosind acupunctura, care, in mod normal stimuland functia reglatoare a meridianelor, reduc astenia si invioreaza astenia, ceea ce, reechilibreaza Yin-ul si Yang-ul, permitand restabilirea normala a sanatatii.
O terapie eficienta depinde in intregime de o alegere corecta a punctelor si, in egala masura de combinare in scopuri terapeutice, a punctelor alese. Alegerea punctelor, tinand seama de proprietatile lor specifice, presupune cunoasterea meridianelor si a colateralelor.
Electroterapia
Electroterapia combina acupunctura clasica cu stimulii electrici. Aparatele sunt mai de multe tipuri. Cele mai cunoscute sunt cele de frecventa joasa, inalta si alternativa. Puterea lor este foarte variabila (in general intre 100-800 Hz si de 2-2000Hz) permite de la 120 pana la 1200 de impulsuri pe minut.
Suprafata pielii este locul activitatii celor doisprezece meridiane regulate si a celor colaterales si locul de distributie sau de repartizare a Qi-ului meridianelor. Suprafata corpului poate fi privita ca suprafata a caracteristicelor si proprietatilor celor 12 meridiane.
Medicina chineza isi propune sa ajute oamenii sa traiasca bine, nu sa-i ajute sa nu moara. Viata este prezenta, ceea ce exista, moartea este absenta, ceea ce nu exista. Durata vietii traite nu are importanta decat sa isi mentina calitatea. In traditia medicala chineza, omul nu este numai un mecanism, ci si mostenitorul originar al Cerului si al Pamantului.
Teoria meridiana
Teoria conform careia intr-un organism perfect sanatos meridianele si colaterale fac sa circule Qi-ul si sangele. Meridianele patrund in profunzime intre masele musculare; ele sunt comparate cu niste canale mari sau cu niste ramuri. Colateralele se desfasoara aidoma unei retele din fire mai fine decat cele de matase, incrucisandu-se si intretinandu-se la suprafaĹŁa corpului, formand o adevarata impletitura. Meridianele si colateralele formeaza o retea mare care, "in interior", pune in legatura zang fu-urile si "in exterior" tendoanele, muschii si pielea. Ele alcatuiesc o retea in care circula Qi-ul si sangele care, punand in legatura profunzimea cu suprafata corpului, "susul cu josul", zangurile (organele pline: inima, plamanii, splina, ficatul, rinichii), fu-urile (organele goale: vezica biliara, intestinul gros, intestinul subtire, stomacul, triplul incalzitor), orificiile, tesuturile, muschii, tendoanele si oasele, regleaza astfel Yin-ul si Yang-ul si mentin echilibrul si jocul armonios al functiilor organice si al tuturor activitatilor corpului.
Medicina Traditionala Chineza (MTC) gandeste activitatile functionare ale meridianelor in termenii de Qi al meridianelor care transportand Qi-ul si sangele, hranind zang fu-urile si tesuturile si coordonand, stimuland , regland toate functiile organice, pune in evidenta unitatea dintre suprafata si profunzime.
Corpul omenesc este constituit din 5 zanguri si din 6 fu-uri, din patru membre, din 100 de oase (principale), 5 organe de simt, din 9 orificii, din maduva, piele, muschi, tendoane, vase. Cu toate ca fiecare dintre aceste elemente este unic in ceea ce priveste functiile pe care le indeplineste, legaturile care le unesc sunt globale si efectele pe care le produc unele asupra altora sunt "sistemice" si multidirectionale, in sensul ca afecteaza ansamblul organismului si scot in evidenta o data in plus, unicitatea lui. Numai incrucisarea meridianelor si a colateralelor si perfecta lor conexiune mentin complementaritatea diferitelor parti ale corpului si le integreaza intr-un ansamblu armonios. Miscarile de substanta sau de energie, fie ca sunt in sensul profunzime - suprafata sau viceversa, sunt "verticale" si permit punerea in continuitate a zang fu-urilor unele cu altele. Cele 12 meridiane ajung la tendoane, la vase, la piele si la muschi si se conecteaza la fiecare organ din tesuturi etc, pentru a compune din nou un tot coordonat, care leaga suprafata cu profunzimea, susul cu josul. Conexiunile stabilite de-a lungul meridianelor si colateralelor intre zang fu-uri si tesuturi sunt puse in lumina de densa retea a diferitelor conexiuni.
Conexiuni ale zang fu-urilor cu extremitatile si articulatiile sunt posibile prin incrucisarea celor 12 meridiane regulate si conexiunea pe care fiecare din ele o mentin cu zang-ul sau fu-l careia ii corespunde de indata ce destinatia lor este stabilita, Qi-ul meridianelor se raspandeste si se regrupeaza in regiunile conjunctive ale tendoanelor, inainte de a se distribui pe toata suprafata pielii.
Conexiuni ale zang fu-urilor cu cele 5 organe de simt si cu cele 9 orificii "orificiile" ochilor, urechilor, nasului, gurii, limbii, uretra, orificiul anusului sunt, fiecare traversate de mai multe meridiane, ceea ce le pune in legatura cu zang-urile sau cu fu-urile carora le corespund aceste diferite meridiane. Ochii sunt afectati simultan de meridianul ficatului si de cel al inimii. Asa se face ca meridianul ficatului, care in mod natural ii apartine ficatului, se conecteaza, prin efectul relatiei suprafata-profunzime cu vezica biliara, inainte de a urca la ochi; meridianul inimii apartine inimii si se prelungeste pana la intestinul subtire inainte de a urca pana la ochi.
Conexiuni ale zang fu-urilor
Fiecare cele 12 meridiane regulate este in conexiune cu sau, intr-un anume fel, atribuit unui zang sau fu, caruia ii imprumuta numele, reconfirmand astfel ideea integrarii suprafata - profunzime. In pofida existentei unei legaturi privilegiate meridianului zang fu, fiecare meridian poate, totusi, sa traverseze mai multe alte zang fu-uri.
Conexiuni ale meridianelor
Conexiunile "structurale" intre Yin si Yang, intre suprafata si profunzime sunt ordonate precis si lucreaza, in mod normal, dupa cicluri regulate. Cele 12 meridiane "regulate" se incruciseaza cu cele 8 meridiane "extraordinare", care, de altminteri, interconectate unele cu altele, integreaza ansamblul meridianelor intr-o retea intretesuta fin.
Circulatia QI-ului si a sangelui, hranirea zang fu-urilor si a tesuturilor
Pentru a-si asigura functiile fiziologice proprii si astfel, a-si indeplini cu succes activitatile normale, toate tesuturile si organele corpului au nevoie de hrana. Aceasta sarcina este asigurata de Qi si de sange, care circuland prin meridiane si colaterale, adapteaza si regleaza Yin-ul si Yang-ul si, aducandu-le articulatiilor substantele nutritive de care au nevoie, intretin tendoanele si oasele si previn orice ranire a tendoanelor. Starea de sanatate depinde de buna functionare a organelor si decide o buna circulatie a Qi-ului si a sangelui in meridiane si colaterale.